Specialisaties

Manuele
therapie

Manuele therapie is vooral gericht op gewrichten en dan met name de wervelkolom. Middels speciale technieken worden in korte tijd de gewrichten soepeler gemaakt, waardoor vaak direct een afname van klachten wordt ervaren en verbeteren zowel de houding als ook bewegingen.

Meer informatie

Dry
Needling

Met behulp van een acupunctuurnaald worden pijnlijke, stijve spieren aangeprikt. De spieren reageren hierop door te ontspannen met een direct verbeterde functie als gevolg.

Meer informatie

Shockwave
therapie

Dit is een behandelvorm waarbij pijnlijke plekken in het lichaam met schokgolven (geluidsgolven) worden behandeld. Shockwave therapie blijkt zeer effectief voor o.a. een hielspoor, tenniselleboog en andere pijnklachten aan pezen (aanhechtingen).

Meer informatie

Medical
taping

Door te tapen met deze uiterst rekbare tape worden de spieren extra ondersteund, het lichaam zal sneller genezen en bovendien zorgt de tape ervoor dat de beweeglijkheid op een actieve manier wordt vergroot met minder klachten.

Meer informatie

EPTE

EPTE staat voor Echogeleide Percutane Electrolyse Therapie. Onder beeldvorming van een echo wordt er een acupunctuurnaald ingebracht naar de plek die behandeld moet worden en vervolgens wordt daar een stroompje naar toe geleid. Deze relatief nieuwe methode blijkt zeer effectief, waar andere methoden zonder resultaat blijven. EPTE is zeer geschikt voor een aantal peesirritaties, maar ook voor het behandelen van een hielspoor.

Meer informatie

Echografie

Echografie is een pijnloze manier van beeldvorming om precies te lokaliseren waar de klachten vandaan komen. Pezen, spieren en slijmbeurzen zijn goed te zien. Door echografie kan nog beter een passende behandeling worden ingezet.

Meer informatie